ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

350 γρ. φακές Λάρισας Terranea
400 γρ. θράψαλα σε ροδέλες Kolpassa
έ.π. ελαιόλαδο Αρχαϊκά για το σοτάρισµα
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκοµµένο
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ
4 κ.σ. µουστάρδα Dijon

2 κ.σ. ξίδι µΩαλσάµικο (λευκό)

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε τις φακές σε µπόλικο αλατισμένο νερό µέχρι να µαλακώσουν. Τις σουρώνουµε, τις ξεπλένουµε και τις αφήνουµε να κρυώσουν.
2 Κόβουμε τις ροδέλες του θράψαλου κάθετα στη μέση, ώστε να σχηματιστούν λωρίδες. Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουµε ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα θράψαλα και τα σοτάρουµε µέχρι να πάρουν χρώµα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3 Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη μουστάρδα, προσθέτοντας σταδιακά το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
4 Σε μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τις φακές, τα θράψαλα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, περιχύνουµε µε τη βινεγκρέτ, ανακατεύουµε και σερβίρουµε.

H παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο τεύχος 85 του ΒΗΜΑ GOURMET.