ΥΛΙΚΑ

1 αφράτη ζύμη Pillsbury

220 γρ. μελιτζάνες, σε λεπτές ροδέλες

1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1 πρέζα μπούκοβο

1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, για την επάλειψη του ταψιού

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα του ταψιού

μερικά φύλλα βασιλικού

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

5-6 κ.σ. πουρέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3-4 φύλλα βασιλικού

1 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

2 Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

3 Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε τη ζύμη Pillsbury στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα στην επιφάνειά της. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το λουκάνικο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να ροδίσει το τυρί.Προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού καισερβίρουμε.

* Η παρουσίαση δημοσιεύθηκε στο τεύχος 88 του περιοδικού BΗΜΑ GOURMET.