ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

570 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια

180 ml νερό

90 γρ. ζάχαρη

10 ml χυμό λάιμ

5 γρ. ξύσμα λάιμ

2-3 σπόρους από 1 λουβί βανίλιας

4 μπάλες παγωτό βανίλια, έτοιμο

40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, καθαρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τα κεράσια μαζί με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κεράσια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και τη βανίλια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τα κεράσια να μαριναριστούν για μία ημέρα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο την κάθε «σούπα» μαζί με μία μπάλα παγωτό βανίλια και πασπαλίζουμε με ολόκληρα ή χονδροσπασμένα φιστίκια Αιγίνης.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 20 Ιουνίου 2014.