από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

«Σούπα» από κεράσια με φιστίκι Αιγίνης

Μια πρωτότυπη πρόταση σερβιρίσματος του παγωτού βανίλιας στην οποία το γλυκό και το ξινό ισορροπούν σε μια φρουτένια σος
«Σούπα» από κεράσια με φιστίκι Αιγίνης
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

570 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια

180 ml νερό

90 γρ. ζάχαρη

10 ml χυμό λάιμ

5 γρ. ξύσμα λάιμ

2-3 σπόρους από 1 λουβί βανίλιας

4 μπάλες παγωτό βανίλια, έτοιμο  

40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, καθαρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τα κεράσια μαζί με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κεράσια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και τη βανίλια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τα κεράσια να μαριναριστούν για μία ημέρα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο την κάθε «σούπα» μαζί με μία μπάλα παγωτό βανίλια και πασπαλίζουμε με ολόκληρα ή χονδροσπασμένα φιστίκια Αιγίνης.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 20 Ιουνίου 2014.

 








Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόταση του Βήματος: Σούπα µε καρότο και πορτοκάλι 
Σούπα βελουτέ με άρωμα μαστίχας 
Σούπα κάστανου με τραγανό χοιρινό  
Σούπα κουραμπιέ  
«Σούπα» πικρής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα  
Σούπα με πεπόνι, αγγούρι και αβοκάντο  
«Σούπα» πικρής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα  
«Σούπα» πικρής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.