Ενα καλοκαίρι στον Βόλο, καθώς δοκιμάζαμε πιάτα στην κουζίνα, για κάποιον λόγο ανακάτεψα με το πιρούνι ταραμά και βλίτα… Ο συνδυασμός αυτός ήταν παρών στο επόμενο πιάτο που σέρβιρα.

Ψήνω στη σχάρα 4 φιλέτα φρέσκο ψάρι της αρεσκείας μου (όλα τα φρέσκα ψάρια ταιριάζουν, π.χ. μια σφυρίδα).

Βάζω στο μπλέντερ 1 κρεμμύδι με 4 κ.σ. νερό και τα χτυπάω, ώστε να σχηματιστεί ένας υδαρής πολτός. Προσθέτω 1 κ.σ. άσπρο ταραμά και συνεχίζω το χτύπημα, προσθέτοντας σιγά σιγά 1ποτηράκι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι. {{{ moto }}}

Ζεματίζω μαζί, σε καυτό νερό, τα μικρά και μέτρια φύλλα από 300 γρ. βλίτα και τα φύλλα από 1 ματσάκι λουίζα για 2 λεπτά. Τα στραγγίζω και τα στεγνώνω επάνω σε ένα πανί. Τα ραντίζω με
λίγο έ.π. ελαιόλαδο και τα αλατίζω με χονδρό θαλασσινό αλάτι.

Σερβίρω στη βάση του πιάτου τη σάλτσα ταραμά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του, και στη μέση τοποθετώ μια μερίδα ψάρι. Τυλίγω μια μεγάλη πιρουνιά χόρτα και τη βάζω επάνω στο ψάρι (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.