YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 καρότο, σε χονδρές ροδέλες

1 σελινόρριζα, σε χονδρά κομμάτια

1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4

1 φύλλο δάφνης

2 κ.σ. κόκκους από διαφόρων ειδών πιπέρια, της επιλογής μας

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μαραθόσπορο

1 αστεροειδή γλυκάνισο

1 κιλό παλαμίδα, καθαρισμένη και καλά πλυμένη

Για το λαδόξιδο

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

50 ml μηλόξιδο

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το καρότο, τη σελινόρριζα και το κρεμμύδι, μαζί με το δαφνόφυλλο, τα πιπέρια, τον χυμό λεμονιού, τον μαραθόσπορο και τον αστεροειδή γλυκάνισο, για 30 λεπτά. Σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε τον ζωμό. Ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό ξανά στην κατσαρόλα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το ψάρι στον ζωμό για 10-15 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το λαδόξιδο.

Σουρώνουμε το ψάρι. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα λαχανικά, από πάνω το ψάρι και στο τέλος περιχύνουμε με το λαδόξιδο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.