από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Σαλάτα με αλμύρα, κολοκυθάκια, φέτα και δυόσμο

Η αλμύρα, το κατεξοχήν καλοκαιρινό χόρτο, που φυτρώνει κοντά στη θάλασσα ή σε ποτάμια, τρώγεται επίσης ωμή και τουρσί. Ελαφρώς ζεματισμένη είναι στην καλύτερη εκδοχή της
Σαλάτα με αλμύρα, κολοκυθάκια, φέτα και δυόσμο
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για τη σαλάτα


320 γρ. αλμύρα

800 γρ. κολοκυθάκια

½ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο

120 γρ. φέτα, σε κυβάκια

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

10 γρ. μουστάρδα Dijon

90 ml χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

360 ml έ.π. ελαιόλαδο

45 ml νερό

Για το αρωματικό λάδι

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

25 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βινεγκρέτ λεμόνι: Βάζουμε στο multi τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με το νερό. Από τη βινεγκρέτ θα χρειαστούμε περίπου 80 ml στη σαλάτα.
Την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Αρωματικό λάδι:
Βάζουμε στο multi το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τζίντζερ, τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, κρατάμε 1 κ.γ. για τη σαλάτα μας και διατηρούμε το υπόλοιπο στο ψυγείο. Το αρωματικό λάδι με σκόρδο και τζίντζερ μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μήνα.

Σαλάτα: Σε δύο κατσαρόλες, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μπόλικο νερό και βράζουμε ξεχωριστά την αλμύρα και τα κολοκυθάκια, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα σουρώνουμε, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την αλμύρα, το κρεμμυδάκι και τον δυόσμο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και το αρωματικό λάδι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε προσθέτοντας τα κομμάτια της φέτας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα με πλιγούρι και φακές 
Σαλάτα ρόκας με φράουλες και καρύδια 
Σαλάτα με θαλασσινά και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας 
Σαλάτα με ψητό ψάρι και σάλτσα ταραμά 
Σαλάτα με σπανάκι, σταφύλια και ανθότυρο  
Σαλάτα με τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι 
Καροτοσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι 
Σαλάτα με ωμά ραδικάκια και φρούτα του χειμώνα 
Θαλασσινά με αλμύρα 
Kολοκυθάκια γεμιστά με κινόα  
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Θαλασσινά με αλμύρα 
Θαλασσινά με αλμύρα 
Kολοκυθάκια γεμιστά με κινόα  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.