YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

230 ml γάλα

350 ml κρέμα γάλακτος

600 γρ. σελινόρριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους των 2 εκ.

αλάτι

1 φρέσκο κρεμμύδι, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σελινόρριζα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η σελινόρριζα.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο multi και πολτοποιούμε πολύ καλά. Αλατίζουμε και περνάμε τον πουρέ από ψιλή σήτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμύδι και περιχύνοντας με ελαιόλαδο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.