YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
230 ml γάλα
350 ml κρέμα γάλακτος
600 γρ. σελινόρριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους των 2 εκ.
αλάτι
1 φρέσκο κρεμμύδι, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σελινόρριζα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η σελινόρριζα.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο multi και πολτοποιούμε πολύ καλά. Αλατίζουμε και περνάμε τον πουρέ από ψιλή σήτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμύδι και περιχύνοντας με ελαιόλαδο.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.