από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Πουρές σελινόρριζας

Η σελινόρριζα με την άγρια και χονδροκομμένη εμφάνιση, αλλά τη φινετσάτη και πλούσια γεύση, όταν γίνεται πουρές συνοδεύει άριστα ψητά ψάρια και κρεατικά
Πουρές σελινόρριζας
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
 

230 ml γάλα
 
350 ml κρέμα γάλακτος
 
600 γρ. σελινόρριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους των 2 εκ.
 
αλάτι
 
1 φρέσκο κρεμμύδι, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
 
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σελινόρριζα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η σελινόρριζα.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο multi και πολτοποιούμε πολύ καλά. Αλατίζουμε και περνάμε τον πουρέ από ψιλή σήτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμύδι και περιχύνοντας με ελαιόλαδο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πουρές ρεβιθιών με καυκαλήθρες 
Τηγανητός πουρές πατάτας με φέτα 
Πουρές από κουκιά με ρίγανη και λεμόνι 
Πουρές ρεβιθιών 
Πουρές με παντζάρι και σκόρδο  
Πουρές κουνουπιδιού με μπέικον 
Πουρές πατάτας με παρμεζάνα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.