ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό

3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

250 γρ. λαδοτύρι, χονδροτριμμένο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας. Τις ψήνουμε στη σχάρα ή στην γκριλιέρα και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, και μόλις δέσει η σάλτσα, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα τηγάνι, ή 4 ατομικά σαγανάκια, κατάλληλα για φούρνο, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας και μοιράζουμε από πάνω τις ψημένες μελιτζάνες. Προσθέτουμε λίγη ακόμη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.