ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. ή για 1 μακρόστενη 25 x 9 εκ.)

125 γρ. βούτυρο, σε θ.δ. και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

50 γρ. καστανή ζάχαρη {{{ moto }}}

3 αβγά

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο

1 κ.γ. κανέλα

170 γρ. γιαούρτι αγελάδος (όχι στραγγιστό)

2 μεγάλες μπανάνες, ώριμες, λιωμένες με το πιρούνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τα δύο είδη της ζάχαρης και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, προσθέτουμε την κανέλα, το γιαούρτι και τις μπανάνες και χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς τη φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

*Η Αννα Διονυσιάδου είναι δημιουργός του www.ohmyblog.gr. Η συνταγή της πρωτοδημοσιεύεται εδώ.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.