ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

100 γρ. λευκό σουσάμι

500 γρ. τυρί μετσοβόνε ΠΟΠ, σε ροδέλες

5 αβγά, χτυπημένα

150 ml ηλιέλαιο

μερικές ολόκληρες φράουλες, για το γαρνίρισμα

Για τη μαρμελάδα φράουλα

500 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση

150 γρ. ζάχαρη

5 γρ. κόκκοι πιπεριού

50 ml ξίδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά της μαρμελάδας και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε το σιμιγδάλι με το σουσάμι. Πανάρουμε το τυρί περνώντας το από το αβγό και μετά από το μείγμα με το σιμιγδάλι.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε το τυρί, ώσπου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το απομακρύνουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε στο πιάτο τοποθετώντας το επάνω στην πικάντικη μαρμελάδα φράουλα, από πάνω. Γαρνίρουμε με 1 ολόκληρη φράουλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.