από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Φέτα χτυπητή με τσίλι και σκόρδο

Η γνωστή μας τυροκαυτερή σε μια εκδοχή που μπορεί να σερβιριστεί ως ντιπ, αλλά και ως σάλτσα δίπλα σε ψητά λαχανικά, κρέας ή κοτόπουλο
Φέτα χτυπητή με τσίλι και σκόρδο
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (4-6 άτομα)

320 γρ. φέτα

180 γρ. τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia

1 σκελίδα σκόρδο

20 ml κρέμα γάλακτος

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

5 γρ. καυτερή πιπεριά

25 γρ. πράσινη πιπεριά

10 γρ. κόκκινη πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Διατηρούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε με παξιμάδια, αλμυρά μπισκότα, κριτσίνια ή φρυγανισμένο ψωμί.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαλακή φέτα στον φούρνο µε µύδια 
Φέτα σαγανάκι σε φύλλο με σιρόπι μπίρας 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.