ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

600 γρ. χαλούμι, κομμένο σε ροδέλες

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

125 ml λευκό ξίδι, μπαλσάμικο

250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με ξύσμα {{{ moto }}}

2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο

2 γρ. κόλιαντρο σε σπόρους, φρεσκοτριμμένο

λίγο κορν φλάουρ, για το δέσιμο της σάλτσας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε τις ροδέλες του τυριού με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ξίδι, τη μαρμελάδα, το κύμινο και το κόλιαντρο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα στον βαθμό της αρεσκείας μας με λίγο κορν φλάουρ αραιωμένο σε νερό. Σερβίρουμε το χαλούμι περιχύνοντας με όση ποσότητα σάλτσας επιθυμούμε, είτε κρύα είτε ζεστή.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014