από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Χαλούμι σχάρας με σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο

Το χαλούμι είναι ένα ημίσκληρο λευκό τυρί ιδανικό για σχάρα ή σαγανάκι, διότι έχει την ιδιότητα να ψήνεται χωρίς να λιώνει
Χαλούμι σχάρας με σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάλη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

600 γρ. χαλούμι, κομμένο σε ροδέλες

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

125 ml λευκό ξίδι, μπαλσάμικο

250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με ξύσμα                          
H ποσότητα της σάλτσας πορτοκαλιού είναι μεγάλη, αλλά διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.


2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο

2 γρ. κόλιαντρο σε σπόρους, φρεσκοτριμμένο

λίγο κορν φλάουρ, για το δέσιμο της σάλτσας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Λαδώνουμε τις ροδέλες του τυριού με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ξίδι, τη μαρμελάδα, το κύμινο και το κόλιαντρο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα στον βαθμό της αρεσκείας μας με λίγο κορν φλάουρ αραιωμένο σε νερό. Σερβίρουμε το χαλούμι περιχύνοντας με όση ποσότητα σάλτσας επιθυμούμε, είτε κρύα είτε ζεστή.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπανάκι με χαλούμι και προσούτο 
Χαλούμι με παρέα 
Κυπριακή πίτα με χαλούμι και λούντζα 
Καπνιστές μπριζόλες με πατάτες και χαλούμι 
Σάντουιτς με χαλούμι και ομελέτα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.