ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

300 γρ. αρνίσιος κιμάς

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

60 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

800 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

3 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

2 πίτες για σουβλάκι, κομμένες σε καρέ

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

300 γρ. αρνί μπούτι, ψαχνό, κομμένο σε λεπτές φέτες

8 αρνίσια παϊδάκια

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή

2 κ.σ. μαϊντανό, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε ισομεγέθη μακρόστενα μπιφτέκια.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη μισή ποσότητα του βούτυρου και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ροδίζουμε τις πίτες.

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του αρνιού και τα παϊδάκια, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ, σε δυνατή θερμοκρασία, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά. Λαδώνουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε άλλο ταψί με τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρουμε σε 4 πιάτα, απλώνοντας μια στρώση σάλτσα ντομάτας με λίγο γιαούρτι στο κέντρο και τοποθετώντας τριγύρω τα κρεατικά και τα κομμάτια ροδοψημένης πίτας. Πασπαλίζουμε με γλυκιά ή καυτερή πάπρικα και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.