Ενας αυτοσχεδιασμός της στιγμής, του καλού μου φίλου και σεφ Δημήτρη Κατριβέση – δεν ξέρω καν αν το θυμάται ο ίδιος…

Ζητάω από τον κρεοπώλη να μου κόψει 720 γρ. μοσχάρι από κόντρα ή από τον λαιμό, σε 6 φέτες. Τις βάζω ξεχωριστά σε διάφανη πλαστική σακούλα και τις χτυπάω με τον μπάτη τόσο δυνατά, ώστε να γίνουν πολύ λεπτές, αλλά όχι να διαλυθούν. Πασπαλίζω με λίγο αλάτι και πιπέρι και τις ψήνω για λίγα λεπτά, είτε στη σχάρα είτε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, γυρίζοντάς τες και από την άλλη πλευρά.

Πλένω, στραγγίζω και ανακατεύω σε μια μπασίνα μόνo τα φύλλα από 100 γρ. baby ρόκα, 100 γρ. δυόσμο, 50 γρ. μελισσόχορτο, 50 γρ. λουίζα, 50 γρ. φύλλα μουστάρδας, 100 γρ. μυρώνια και 100 γρ. γαλλική σαλάτα ή όποια άλλα σαλατικά και αρωματικά μού αρέσουν. Ραντίζω με λίγες σταγόνες έ.π. ελαιόλαδο και ξίδι και μοιράζω το μείγμα των σαλατικών στα φιλέτα παγιάρ. Τυλίγω το κρέας και στερεώνω με οδοντογλυφίδες.

Ψιλοκόβω 10 φράουλες, 1 πορτοκάλι και 2 ακτινίδια και τα τοποθετώ σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζω τα γεμιστά φιλέτα παγιάρ, ραντίζω με 2 κ.σ. σησαμέλαιο και πασπαλίζω προαιρετικά με λίγο σουσάμι. Φανταστική γεύση! (Υλικά για 6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.