ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

4 μανιτάρια πορτομπέλο

160 γρ. συκωτάκια, από το φαγητό της προηγούμενης ημέρας, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 ml κρέμα γάλακτος

120 γρ. κεφαλοτύρι, χονδροτριμμένο

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

20 γρ. βούτυρο

1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί ή τα βουρτσίζουμε με το ειδικό βουρτσάκι και στη συνέχεια αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι, ώστε να σχηματιστεί μια λακκούβα.

Στραγγίζουμε τα συκωτάκια από το λάδι τους και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά (αν τα συκωτάκια δεν έχουν λάδι, χρησιμοποιούμε 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο). Σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και κρατάμε ξεχωριστά το κρέας από τα μανιτάρια.

Βάζουμε τα συκωτάκια σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μισό τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε 1 σφηνάκι νερό και τοποθετούμε τα μανιτάρια με το άνοιγμα προς τα επάνω. Τα γεμίζουμε με το μείγμα της συκωταριάς και μοιράζουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και το βούτυρο. Ψήνουμε στους 220°C, για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τα μανιτάρια γαρνίροντας, αν θέλουμε, με την ντομάτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.