ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 αρνίσιο μπούτι, 3 κιλά (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το ξεκοκαλίσει)

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

100 γρ. φρέσκο βούτυρο

ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο

ξύσμα από ½ λάιμ, ακέρωτο

ξύσμα από 1/4 πορτοκάλι, ακέρωτο

1 κ.σ. μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

200 γρ. αρσενικό Νάξου, σε μπαστουνάκια πλάτους περίπου 2 εκ.

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μπαστουνάκια πλάτους περίπου 2 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, από πάνω μία λαδόκολλα και βάζουμε το μπούτι. Αλείφουμε με το σκόρδο και το φρέσκο βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με τα ξύσματα και τη μαντζουράνα και αλατοπιπερώνουμε.

Στο κέντρο του μπουτιού αραδιάζουμε κατά πλάτος τα μπαστουνάκια του τυριού και της πιπεριάς Φλωρίνης. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C.

Τυλίγουμε προσεκτικά το κρέας με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σαν ρολό και όσο μπορούμε σφιχτά.

Δένουμε πολύ καλά με σπάγκο απ’ άκρη σ’ άκρη, ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για άλλη 1½ ώρα. Προτού το ξεδιπλώσουμε το αφήνουμε ½ ώρα να ξεκουραστεί.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.