ΥΛΙΚΑ (για περίπου 50 κουλουράκια)

100 ml ηλιέλαιο

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 ml λευκό ξηρό κρασί

80 ml χυμός πορτοκαλιού {{{ moto }}}

5 γρ. ζάχαρη

5 γρ. αλάτι

500 γρ. σκληρό αλεύρι

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Αντικαθιστούμε το σύρμα με τον γάντζο και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, ομοιογενής ζύμη. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και τον σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά
να «ξεκουραστεί».

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το αβγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.