ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικά μπολ)

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

300 ml κρέμα γάλακτος

230 γρ. σοκολάτα, 72% περιεκτικότητα σε κακάο

150 ml γάλα

1 ½ κ.γ. λάδι τρούφας

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ

70 γρ. ζάχαρη

70 γρ. μαλακό αλεύρι

70 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε πούδρα

15 γρ. αλάτι

70 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια

ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

6 μικρά αχλάδια

30 γρ. ζάχαρη

30 ml λικέρ αχλαδιού

1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μους: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και όταν έρθει σε βρασμό το προσθέτουμε στη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε το λάδι τρούφας και στη συνέχεια με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη σαντιγί. Γεμίζουμε τα μπολάκια με τη μους και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κραμπλ: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό. Αφού αναμειχθούν καλά, προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κάνει σβόλους. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το κραμπλ, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Αχλάδια: Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα τέσσερα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.

Σύνθεση: Βγάζουμε τα μπολ με τη μους από το ψυγείο, τρίβουμε από πάνω το κραμπλ με τα χέρια και μοιράζουμε τα ψημένα αχλάδια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.