ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικά μπολ)
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
300 ml κρέμα γάλακτος
230 γρ. σοκολάτα, 72% περιεκτικότητα σε κακάο
150 ml γάλα
1 ½ κ.γ. λάδι τρούφας
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ
70 γρ. ζάχαρη
70 γρ. μαλακό αλεύρι
70 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε πούδρα
15 γρ. αλάτι
70 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
6 μικρά αχλάδια
30 γρ. ζάχαρη
30 ml λικέρ αχλαδιού
1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μους:
Κραμπλ: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό. Αφού αναμειχθούν καλά, προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κάνει σβόλους. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το κραμπλ, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Αχλάδια: Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα τέσσερα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.
Σύνθεση: Βγάζουμε τα μπολ με τη μους από το ψυγείο, τρίβουμε από πάνω το κραμπλ με τα χέρια και μοιράζουμε τα ψημένα αχλάδια.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.