ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. λινγκουίνι

450 γρ. αρακάς, αποψυγμένος (τα 300 γρ. χωριστά, για το πέστο)

150 γρ. μπουκετάκια από κουνουπίδι γάλακτος, ωμά ή αχνισμένα

12 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ή 24 μικρότερα

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο {{{ moto }}}

1 φλ. νερό

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

λίγα φύλλα ρόκας,

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε το πέστο βάζοντας όλα τα υλικά (εκτός από τα ζυμαρικά, τα 150 γρ. αρακά και τα φύλλα ρόκας) στο multi. Τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής και ρευστή σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο νερό.

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δύο λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε τα 150 γρ. αρακά. Σουρώνουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε με όσο νερό χρειάζεται.

Σερβίρουμε αμέσως μοιράζοντας στα πιάτα κομμένα φύλλα ρόκας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.