ΥΛΙΚΑ (για 8 μπολάκια)

100 γρ. ρύζι γλασέ

300 ml νερό

800 ml γάλα καρύδας

200 ml κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά {{{ moto }}}

80 γρ. ζάχαρη

25 γρ. στέβια

70 γρ. κορν φλάουρ

50 ml γάλα, με χαμηλά λιπαρά

κανέλλα, σε σκόνη, για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το ρύζι με το νερό έως ότου απορροφήσει όλο το νερό.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη στέβια και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.

Αραιώνουμε το κορν φλάουρ στο γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μπολάκια. Οταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο και προτού σερβίρουμε πασπαλίζουμε προαιρετικά

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.