ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

200 γρ. καρότα, τριμμένα

150 ml ηλιέλαιο

100 ml γάλα, 0% λιπαρά

3 αβγά

280 γρ. μαύρη ζάχαρη

100 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα

50 γρ. κουκουνάρι

ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο

300 γρ. μαλακό αλεύρι

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 βανιλίνη

1 κ.σ. κανέλα

1/4 κ.σ. μοσχοκάρυδο

βούτυρο, για την επάλειψη της φόρμας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε τα καρότα σε σουρωτήρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να στραγγίξουν. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά
με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα καρύδια, το κουκουνάρι, το ξύσμα του λεμονιού και τα καρότα. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ομογενοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.