ΥΛΙΚΑ (για ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ.)

Για τη βάση

150 γρ. μπισκότα Digestive light, τριμμένα στο multi

50 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά, λιωμένη

20 γρ. φουντούκια, τριμμένα σε πούδρα

Για την κρέμα

300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia, με χαμηλά λιπαρά {{{ moto }}}

60 γρ. φρουκτόζη

χυμός από

10 γρ. κορν φλάουρ

3 αβγά και 3 επιπλέον κρόκοι

Για τη διακοσμηση

κόκκινα φρούτα του δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα

EKTEΛΕΣΗ

Στρώνουμε το ταψάκι με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη και τα φουντούκια. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και πιέζουμε καλά όλη την επιφάνειά του.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το τυρί, τη φρουκτόζη, τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ μέχρι να αφρατέψουν. Αναμειγνύουμε τα αβγά με τους κρόκους, τα χτυπάμε ελαφρώς με το σύρμα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα του τυριού. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία, ομοιογενής κρέμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι,επάνω από τη βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα του δάσους.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.