Υλικά (για 12 άτομα)

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

1 κ.σ. βούτυρο

1½ κιλό πατάτες Κένεμπεκ, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

φλ. κρέμα γάλακτος {{{ moto }}}

κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

λίγα φυλλαράκια άνηθου, για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το λιωμένο σκόρδο και το βούτυρο. Στοιχίζουμε τις ροδέλες βάζοντας τη μία εκεί που τελειώνει η άλλη και σχηματίζουμε στρώσεις.

2 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες.

3 Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.