Υλικά (για 4 κρέπες)

4 κρέπες (βλ. συνταγή βάση για κρέπες)

8 φέτες ζαμπόν, καπνιστό ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας

4 αβγά

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγη ρίγανη ή 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τις κρέπες και τοποθετούμε από 2 φέτες ζαμπόν στην καθεμία.

2 Σπάμε 1 αβγό πάνω από κάθε κρέπα και τις διπλώνουμε σε 4 μεριές ώστε να δημιουργηθεί ένας τετράγωνος φάκελος, αφήνοντας ένα κενό στο κέντρο λίγο μεγαλύτερο από τον κρόκο.

3 Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ασπράδι και να μείνει ζουμερός ο κρόκος. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ρίγανη και σερβίρουμε.