Υλικά (για 9 κρέπες)

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι {{{ moto }}}

1½ φλ. φρέσκο γάλα

4 μεγάλα αβγά

3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα + λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

Εκτέλεση

1 Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για λιγότερο από 1 λεπτό. Αφήνουμε το μείγμα να «κάτσει» για περίπου 15 λεπτά.

2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους ζεσταίνουμε ½ κ.γ. βούτυρο και απλώνουμε ποσότητα 1/3 φλ. από το μείγμα. Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2-3 λεπτά. Ξεκολλάμε τις άκρες με μία σπάτουλα, γυρνάμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και την ψήνουμε για ακόμη 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, βουτυρώνοντας το τηγάνι ανά 2-3 κρέπες.

Πρόταση σερβιρίσματος

Αλείψτε διαδοχικά με μια στρώση φιστικοβούτυρο και μία στρώση μαρμελάδα. Τυλίξτε και κόψτε σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.