Υλικά (για 4-5 άτομα)

290 ml κρέμα γάλακτος

1 ματσάκι μέντα, ψιλοκομμένο + λίγα φύλλα για τη διακόσμηση

125 ml φρέσκο γάλα

175 γρ. κουβερτούρα, χονδροσπασμένη

3 αβγά, τους κρόκους

κ.σ. ζάχαρη

λίγο κακάο σε σκόνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1 Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μέντα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά.

2 Στο μεταξύ σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε καλά το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει.

3 Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και κατόπιν την κρέμα γάλακτος με τη μέντα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.

4 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4-5 πυρίμαχα φορμάκια και τα βάζουμε σε ένα ψηλό ταψί. Αδειάζουμε ζεστό νερό στο ταψί τόσο όσο να φτάσει μέχρι τη μέση των σκευών και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

5 Βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει η μους. Πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με φύλλα μέντας.