Ετοιµάζω πρώτα τη φάβα. Καθαρίζω 1 κρεµµύδι και το ψήνω στη σχάρα µέχρι να µαυρίσει. Σε µια κατσαρόλα µε νερό βάζω να βράσουν 500 γρ. φάβα, το ψηµένο κρεµµύδι και 2 καθαρισµένα καρότα, ολόκληρα. Οταν µαγειρευτούν, τα χτυπάω στο multi, µε 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, µέχρι να σχηµατιστεί ένας πουρές µε βελουτέ υφή.

Κόβω ½ κιλό γλυκιά κολοκύθα σε κύβους. Σε µια κατσαρόλα µε νερό που κοχλάζει, ζεµατίζω τα κοµµάτια της κολοκύθας για 5 λεπτά και τα κρυώνω ρίχνοντάς τα σε λεκάνη µε παγωµένο νερό και λίγο πάγο. Τα σουρώνω, τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι, τα πασπαλίζω µε άχνη ζάχαρη και µοιράζω από πάνω 50 γρ. βούτυρο σε κοµµάτια, σκεπάζω το ταψί µε αλουµινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο, ώστε να καραµελώσουν.

Σε µια κατσαρόλα σοτάρω σε 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, για 5 λεπτά, ½ κιλό κιµά κοτόπουλου µε 1 ψιλοκοµµένο κρεµµύδι. Προσθέτω 2 κ.σ. σταφίδες, 2 κ.σ. κουκουνάρι, ½ ντοµάτα ψιλοκοµµένη, 1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας, 2 ξυλάρακια κανέλας, 3-4 δαφνόφυλλα, 1 πρέζα µπαχάρι και 1 πρέζα κύµινο και τα αφήνω να µαγειρευτούν, ανακατεύοντας τακτικά.

Σε ένα µικρό ποτήρι, ή σε ένα πιατάκι, σερβίρω τη φάβα, ανοίγοντας µία λακκουβίτσα στο κέντρο, µέσα στην οποία τοποθετώ τον κιµά και από πάνω την κολοκύθα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.