ΥΛΙΚΑ (για 1 µεγάλη σαλατιέρα)

1 κιλό ραδίκια

2 κ.γ. χυµό λεµονιού

4 αποξηραµένα σύκα, σε ροδέλες

50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισµένο

1 ρόδι, τους σπόρους

1/3φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 φλ. µηλόξιδο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια ευρύχωρη κατσαρόλα µε µπόλικο νερό, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε 1 κ.γ. αλάτι και τον χυµό λεµονιού και αφήνουµε να κοχλάσει. Βράζουµε τα ραδίκια, τα σουρώνουµε και τα βάζουµε σε µια σαλατιέρα.

Προσθέτουµε τα σύκα, το κουκουνάρι και τους σπόρους του ροδιού. Σε ένα µπολ χτυπάµε το ελαιόλαδο, το µηλόξιδο και το αλάτι και περιχύνουµε τη σαλάτα.

Παραδοσιακή συνταγή.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.