ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Για τη γέµιση

800 γρ. πατάτες, σε κύβους 1 εκ.

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες

2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες

½ κ.γ. αλάτι

Για τα αβγά

8 αβγά

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. λευκό πιπέρι {{{ moto }}}

1 κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. αποξηραµένο δυόσµο

100 γρ. φέτα, τριµµένη

1 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουµε σε ένα µπολ µε νερό τις πατάτες και τις ξεπλένουµε. Τις στεγνώνουµε καλά µε πανί ή µε χαρτί κουζίνας. Σε ένα µεγάλο τηγάνι (διαµέτρου 26-28 εκ.) µε καπάκι ζεσταίνουµε καλά το ελαιόλαδο και βάζουµε τις πατάτες σε µια στρώση. Αν δεν χωράνε όλες, τις τηγανίζουµε σε δύο δόσεις. Προσθέτουµε τις πιπεριές, αλατίζουµε και ανακατεύουµε.

Σε ένα µεγάλο µπολ χτυπάµε µε το σύρµα τα αβγά, προσθέτουµε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τον δυόσµο και τη φέτα. Ρίχνουµε το µείγµα στο τηγάνι µε τις πατάτες και τις πιπεριές και το κουνάµε ελαφρώς ώστε να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουµε µε καπάκι, χαµηλώνουµε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουµε την οµελέτα να ψηθεί.

Περνάµε το βούτυρο στα τοιχώµατα του τηγανιού, ώστε λιώνοντας να περάσει στα πλαϊνά της οµελέτας και να τη βοηθήσει να ξεκολλήσει. Χαλαρώνουµε τις άκρες µε µια σπάτουλα. Βεβαιωνόµαστε πως η οµελέτα κουνιέται στο τηγάνι, προτού την τουµπάρουµε για να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Προτού σερβίρουµε προσθέτουµε, αν θέλουµε, λίγο ακόµη τριµµένο δυόσµο.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.