ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί διαµέτρου 22 εκ.)

190 γρ. βούτυρο αγελάδος, 82% λιπαρά

70 γρ. µαργαρίνη και λίγο επιπλέον, για το άλειµµα του ταψιού

800 γρ. ζάχαρη

8 αβγά

670 γρ. µαλακό αλεύρι και λίγο επιπλέον, για το πασπάλισµα του ταψιού

10 γρ. µπέικιν πάουντερ

5 γρ. σόδα

3 γρ. αλάτι

3 γρ. βανίλια, σε σκόνη

ξύσµα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα

25 γρ. µαχλέπι, τριµµένο

5 γρ. µαστίχα, σε σκόνη

100 γρ. καρύδι, τριµµένο

400 ml γάλα

200 γρ. ζάχαρη άχνη,

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το βούτυρο και τη µαργαρίνη µε τη ζάχαρη και τα χτυπάµε µε το φτερό µέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουµε σταδιακά τα αβγά και συνεχίζουµε το χτύπηµα. Ρίχνουµε όλα τα στερεά υλικά ένα ένα και στο τέλος το γάλα. Χτυπάµε ώσπου να σχηµατιστεί ένα οµοιογενές µείγµα.

Αποσύρουµε, αδειάζουµε το µείγµα σε ένα βουτυρωµένο και αλευρωµένο ταψί και ψήνουµε για 45 λεπτά. Βγάζουµε από τον φούρνο, αφήνουµε να κρυώσει, ξεφορµάρουµε και διακοσµούµε µε ζάχαρη άχνη και χριστουγεννιάτικα στολίδια.