Κόβω κιλό κολοκύθα σε µεγάλα κοµµάτια και τα απλώνω σε ένα ταψί. Τα σκεπάζω µε αλουµινόχαρτο και τα ψήνω για περίπου 1 ώρα σε δυνατό φούρνο, µέχρι να µαλακώσουν. Στη συνέχεια, αποµακρύνω µε το κουτάλι την ψίχα και την αφήνω σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίξει.

Σε ένα µπολ ρίχνω 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και προσθέτω 1 κρεµµύδι και ½ ντοµάτα, ψιλοκοµµένα. Ρίχνω ½ µατσάκι άνηθο, λιγότερο από ½ µατσάκι µαϊντανό, 3 κ.σ. δυόσµο και ½ πιπεριά, επίσης ψιλοκοµµένα, καθώς και 60 γρ. ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα κύµινο και 60 γρ. γραβιέρα τριµµένη. Προσθέτω τον χυµό από 1 ½ λεµόνι, ανακατεύω και δοκιµάζω.

Σερβίρω τη σαλάτα σε µικρά πιάτα, βάζοντας κάτω την κολοκύθα, από πάνω το µείγµα µυρωδικών και τυριών και στο τέλος µοιράζω στην κορυφή του καθενός 15-20 λεπτές φέτες αρνίσιου παστουρµά.