από metereologos.gr
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017
 
 
Μπαξεβάνης Γιάννης είναι σεφ στο εστιατόριο ΑRK στη Γλυφάδα και στο Ferryman στην Ελούντα και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό 

Σαλάτα µε κολοκύθα και παστουρµά

Ο παστουρµάς θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του αν παραµείνει µε το τσιµένι του, την επικάλυψη δηλαδή που φτιάχνεται από διάφορα µπαχαρικά
Σαλάτα µε κολοκύθα και παστουρµά
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, food styling-εκτέλεση συνταγών: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Κόβω κιλό κολοκύθα σε µεγάλα κοµµάτια και τα απλώνω σε ένα ταψί. Τα σκεπάζω µε αλουµινόχαρτο και τα ψήνω για περίπου 1 ώρα σε δυνατό φούρνο, µέχρι να µαλακώσουν. Στη συνέχεια, αποµακρύνω µε το κουτάλι την ψίχα και την αφήνω σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίξει.

Σε ένα µπολ ρίχνω 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και προσθέτω 1 κρεµµύδι και ½ ντοµάτα, ψιλοκοµµένα. Ρίχνω ½ µατσάκι άνηθο, λιγότερο από ½ µατσάκι µαϊντανό, 3 κ.σ. δυόσµο και ½ πιπεριά, επίσης ψιλοκοµµένα, καθώς και 60 γρ. ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα κύµινο και 60 γρ. γραβιέρα τριµµένη. Προσθέτω τον χυµό από 1 ½ λεµόνι, ανακατεύω και δοκιµάζω.

Σερβίρω τη σαλάτα σε µικρά πιάτα, βάζοντας κάτω την κολοκύθα, από πάνω το µείγµα µυρωδικών και τυριών και στο τέλος µοιράζω στην κορυφή του καθενός 15-20 λεπτές φέτες αρνίσιου παστουρµά.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουνέλι µε σαλάτα από γλυκιά κολοκύθα 
Σαλάτα µε λάχανο και καρότο 
Σαλάτα µε σταφύλια και καρύδια 
Σαλάτα παστού µπακαλιάρου 
Σαλάτα µε πεπόνι, βαλεριάνα και προσούτο 
Σαλάτα νισουάζ µε γαρίδες σοτέ 
Σαλάτα με πορτοκάλι, καπνιστή γαλοπούλα και αβοκάντο 
Σαλάτα με ρόδι, φουντούκια και τραγανό προσούτο 
Σαλάτα σπανάκι µε αχλάδι, γκοργκοντζόλα και καραµελωµένα καρύδια 
Σαλάτα µε άγρια ραδίκια, σύκα και ρόδι 
Σαλάτα με κριθάρι, πορτοκάλι και κάρι 
Σπανάκι με χαλούμι και προσούτο 
Γεμιστή κολοκύθα με ρύζι και αποξηραμένα φρούτα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.