ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρµα του κέικ)

1 φλ. βούτυρο αγελάδος

2 φλ. χονδρό σιµιγδάλι

½ φλ. καρύδια, χονδροκοµµένα

½ φλ. ξανθές σταφίδες

4 φλ. νερό

3 φλ. ζάχαρη

ξύσµα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

50 γρ. κουβερτούρα, 54% κακάο, σε κοµµάτια

5 κ.σ. κρέµα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µεγάλη κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε το βούτυρο και µόλις λιώσει προσθέτουµε το σιµιγδάλι και ανακατεύουµε µε ξύλινη κουτάλα, µέχρι να πάρει χρώµα. Προσθέτουµε τα καρύδια και τις σταφίδες.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσµα πορτοκαλιού και βράζουµε µέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι.

Mε µια κουτάλα ρίχνουµε σταδιακά το σιρόπι στο σιµιγδάλι µέχρι να το ρουφήξει όλο, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποµακρύνουµε από τη φωτιά και αδειάζουµε το µείγµα σε φόρµα του κέικ. Οταν κρυώσει, το αναποδογυρίζουµε σε πιατέλα.

Σε µπεν µαρί λιώνουµε την κουβερτούρα και προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος. Περιχύνουµε τον χαλβά µε τη σοκολάτα και σερβίρουµε.

Παραδοσιακή συνταγή.