από metereologos.gr
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
 

Χοιρινή τηγανιά µε µακαρούνες και σάλτσα από κράνα

Ο παραδοσιακός µεζές εµπλουτίζεται µε τα κράνα που αφθονούν στη Θράκη και γίνεται κυρίως γεύµα µε τη συνοδεία µακαρονιών
Χοιρινή τηγανιά µε µακαρούνες και σάλτσα από κράνα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα)

1 κιλό χοιρινό κρέας για τηγανιά

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. επιπλέον για τα ζυµαρικά

χυµός από 1 λεµόνι

500 γρ. µακαρούνες

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουµε το κρέας. Σε ένα τηγάνι µε χονδρό πάτο, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και τηγανίζουµε το κρέας, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές, µέχρι να ροδίσει. Σε 1 ποτήρι νερό ρίχνουµε τον χυµό λεµονιού, ανακατεύουµε και σβήνουµε µε αυτό την τηγανιά. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία και αφήνουµε να µαγειρευτεί µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά.

Σε µια ευρύχωρη κατσαρόλα, σε αλατισµένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουµε τα ζυµαρικά και βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουµε και ρίχνουµε λίγο ελαιόλαδο.

Περιχύνουµε την τηγανιά µε τη σάλτσα κράνων και σερβίρουµε µε τα ζυµαρικά.

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΝΩΝ

400 γρ. κράνα*

100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισµένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψηµένη και ξεφλουδισµένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα κράνων: Πλένουµε τα κράνα, τα βράζουµε σε µια κατσαρόλα µε νερό και όταν µαλακώσουν τα σουρώνουµε, τα περνάµε από σήτα και βάζουµε την πούλπα σε ένα µπολ. Αλέθουµε το κουκουνάρι µε την πιπεριά και τα προσθέτουµε στο µπολ. αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά.

* Τα βρίσκουµε φρέσκα σε επιλεγµένα µανάβικα και σε λαϊκές, κατεψυγµένα και αποξηραµένα σε µεγάλα σουπερµάρκετ. Αν χρησιµοποιήσουµε τα αποξηραµένα, θα τα µουλιάσουµε πρώτα σε νερό.


Παραδοσιακή συνταγή



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι 
Χοιρινή τηγανιά με αμπελοφάσουλα 
Χοιρινή τηγανιά με σύγκλινο και σαλάτα με αποξηραμένα φρούτα 
Καλοκαιρινή τηγανιά λαχανικών 
Εύκολη χοιρινή τηγανιά με σαλάτα 
Κοτόπιτα µε τραχανά σε ταβά 
Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά 
Κοτόπιτα µε τραχανά σε ταβά 
Τηγανιά κοτόπουλου με τζατζίκι από ρόδι  
Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί  
Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.