ΥΛΙΚΑ (για περίπου 60 κοµµάτια)

125 γρ. βούτυρο αγελάδος ή µαργαρίνη, σε θ.δ.

70 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. µέλι

½ κ.γ. ξύσµα πορτοκαλιού, ακέρωτου

1 κ.γ. στιγµιαίο καφέ, διαλυµένο σε 1/4φλ. νερό

½ κ.γ. µπαχαρικά (τζίντζερ, καρδάµωµο, µοσχοκάρυδο, πιπέρι)

1/4κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

250 γρ. µαλακό αλεύρι

1/4κ.γ. σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τη σόδα, και τα χτυπάµε µέχρι να σχηµατιστεί ένα κρεµώδες µείγµα. Προσθέτουµε το αλεύρι και τη σόδα και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να δηµιουργηθεί µια ζύµη. Βγάζουµε τη ζύµη από τον κάδο, την πλάθουµε σε µπάλα, την τυλίγουµε µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Κόβουµε τη ζύµη σε κοµµάτια και πλάθουµε σε κορδόνια πάχους 1 εκ. επάνω σε αλευρωµένο πάγκο εργασίας. Κόβουµε σε κοµµάτια µήκους 1,5 εκ. Στρώνουµε µια λαµαρίνα µε λαδόκολλα, τοποθετούµε τα µπισκότα επάνω και ψήνουµε για 15 λεπτά.