από metereologos.gr
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
 
 

Πικάντικα µπισκότα µπαχαρικών

Μέλι, πορτοκάλι, καφές, κανέλα και µπαχαρικά κλείνονται µέσα στις µικρές αυτές µπουκιές για το καλωσόρισµα
Πικάντικα µπισκότα µπαχαρικών
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 60 κοµµάτια)

125 γρ. βούτυρο αγελάδος ή µαργαρίνη, σε θ.δ.

70 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. µέλι

½ κ.γ. ξύσµα πορτοκαλιού, ακέρωτου

1 κ.γ. στιγµιαίο καφέ, διαλυµένο σε 1/4 φλ. νερό

½ κ.γ. µπαχαρικά (τζίντζερ, καρδάµωµο, µοσχοκάρυδο, πιπέρι)

1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι 

250 γρ. µαλακό αλεύρι

1/4 κ.γ. σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και τη σόδα, και τα χτυπάµε µέχρι να σχηµατιστεί ένα κρεµώδες µείγµα. Προσθέτουµε το αλεύρι και τη σόδα και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να δηµιουργηθεί µια ζύµη. Βγάζουµε τη ζύµη από τον κάδο, την πλάθουµε σε µπάλα, την τυλίγουµε µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Κόβουµε τη ζύµη σε κοµµάτια και πλάθουµε σε κορδόνια πάχους 1 εκ. επάνω σε αλευρωµένο πάγκο εργασίας. Κόβουµε σε κοµµάτια µήκους 1,5 εκ. Στρώνουµε µια λαµαρίνα µε λαδόκολλα, τοποθετούµε τα µπισκότα επάνω και ψήνουµε για 15 λεπτά.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπισκότα από ψίχα φουντουκιού 
Δίκτυο μαμάδων: Μπισκότα με βρώμη, μπανάνα και κανέλα 
Δίκτυο μαμάδων: Μπισκότα από σπίτι 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.