ΥΛΙΚΑ (για 1 µακρόστενη φόρµα)

50 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωµένο

130 ml έ.π. ελαιόλαδο

50 ml λευκό ξηρό κρασί

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

5 αβγά

250 γρ. µαλακό αλεύρι

20 γρ. µπέικιν πάουντερ

150 γρ. γαλοπούλα, κοµµένη
σε κοµµατάκια, σε θ.δ.

80 γρ. γραβιέρα, τριµµένη,
σε θ.δ.

80 γρ. κασέρι, τριµµένο, σε θ.δ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάµε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη, έως ότου αφρατέψει το µείγµα. Συνεχίζουµε το χτύπηµα σε πιο χαµηλή ταχύτητα προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια βγάζουµε τον κάδο από το µίξερ, ρίχνουµε σιγά σιγά το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά µε µια σπάτουλα. Προσθέτουµε τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα και το κασέρι και συνεχίζουµε το ανακάτεµα.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ελαφρώς µια µακρόστενη φόρµα του κέικ και απλώνουµε οµοιόµορφα το µείγµα, ώστε να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη µέση της φόρµας. Ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά. Κατόπιν το βγάζουµε από τη φόρµα και το αφήνουµε σε σχάρα να κρυώσει.