ΥΛΙΚΑ (για 24 κοµµάτια)

½ φλ. ανάλατο βούτυρο, σε θ.δ.

½ κ.γ. χοντρό αλάτι

1 φλ. ζάχαρη

1 µεγάλο αβγό

½ κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας

1 βανιλίνη

1 φλ. κολοκύθι, τριµµένο

3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισµένο

1/4φλ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισµένο

½ φλ. κουβερτούρα πικρής σοκολάτας, σε µικρά κοµµάτια, ή σταγόνες

12 καρύδια, κοµµένα στη µέση

λίγο έ.π. ελαιόλαδο (για την επάλειψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα µεγάλο µπολ αναµειγνύουµε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αβγό. Προσθέτουµε τη βανίλια, το κολοκύθι και το γιαούρτι και οµογενοποιούµε. Συνεχίζουµε µε το αλεύρι και το κακάο και µόλις ενωθούν µε τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουµε τη σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά.

Λαδώνουµε ελαφρώς 24 φορµάκια, µοιράζουµε το µείγµα και βάζουµε από 1 καρύδι. Ψήνουµε για 15-17 λεπτά. Για να σιγουρευτούµε ότι τα κεκάκια έχουν ψηθεί τα τρυπάµε µε µία οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιµα. Ξεφορµάρουµε και τα αφήνουµε επάνω σε µια σχάρα για να κρυώσουν.

TIP: Αν δεν έχετε μικρά φορμάκια, βάλτε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα κέικ.