Με τόνο και άισµπεργκ

ΥΛΙΚΑ (για 4 σάντουιτς)

12 φέτες ψωµί του τοστ, χωρίς κόρα

1 µέτριο αγγούρι, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες

8 φύλλα µαρουλιού από την καρδιά, καλά πλυµένα

Για τη γέµιση

150 γρ. τόνος σε νερό, στραγγισµένος

100 γρ. µαγιονέζα

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκοµµένο

100 γρ. άισµπεργκ, ψιλοκοµµένο

2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέµιση

Σε ένα µπολ ρίχνουµε όλα τα υλικά και τα αναµειγνύουµε καλά, έως ότου σχηµατιστεί ένα οµοιογενές µείγµα.

Σύνθεση

Σε µια καθαρή επιφάνεια απλώνουµε 4 φέτες ψωµί του τοστ, βάζουµε από πάνω 3-4 ροδέλες αγγουριού, λίγη από τη γέµιση και κλείνουµε µε µια φέτα ψωµί. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία, φτιάχνοντας ακόµη µία στρώση από αγγούρι, φύλλα µαρουλιού και γέµιση, και κλείνουµε τα σάντουιτς µε µια τρίτη φέτα ψωµί. Προαιρετικά, κόβουµε σε τριγωνάκια.

Με γαλοπούλα και κασέρι

ΥΛΙΚΑ (για 4 σάντουιτς)

12 φέτες ψωµί του τοστ, χωρίς κόρα

200 γρ. τυρί κρέµα

1 µέτριο αγγούρι, κοµµένο σε ροδέλες

2 µέτριες ντοµάτες, κοµµένες σε ροδέλες

8 φύλλα µαρουλιού από την καρδιά, καλά πλυµένα

4 φέτες γαλοπούλα, βραστή ή καπνιστή

4 φέτες κασέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια καθαρή επιφάνεια απλώνουµε 4 φέτες ψωµί του τοστ. Τις αλείφουµε µε λίγο τυρί κρέµα, βάζουµε από πάνω 3-4 ροδέλες αγγουριού και από 1-2 ροδέλες ντοµάτας και κλείνουµε µε µια φέτα ψωµί. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία, φτιάχνοντας ακόµη µία στρώση µε τυρί κρέµα, φύλλα µαρουλιού, γαλοπούλα και κασέρι, και κλείνουµε τα σάντουιτς µε µια τρίτη φέτα ψωµί. Προαιρετικά, κόβουµε σε τριγωνάκια.

Με σολοµό και τυρί κρέµα

ΥΛΙΚΑ (για 4 σάντουιτς)

12 φέτες ψωµί του τοστ, χωρίς κόρα

200 γρ. τυρί κρέµα, ανακατεµένη µε 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκοµµένο και ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο

1 µέτριο αγγούρι, κοµµένο σε φέτες

8 φέτες καπνιστό σολοµό

8 φύλλα µαρουλιού από την καρδιά, καλά πλυµένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια καθαρή επιφάνεια απλώνουµε 4 φέτες ψωµί του τοστ. Τις αλείφουµε µε λίγο τυρί κρέµα, βάζουµε από πάνω 3-4 ροδέλες αγγουριού, από 1 φέτα καπνιστό σολοµό και κλείνουµε µε µια φέτα ψωµί. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία, φτιάχνοντας ακόµη µία στρώση µε τυρί κρέµα, φύλλα µαρουλιού και σολοµό, και κλείνουµε τα σάντουιτς µε µια τρίτη φέτα ψωµί. Προαιρετικά, κόβουµε σε τριγωνάκια.