ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)


Για τη σούπα ντοµάτας

1 κιλό ντοµάτες

150 γρ. κόκκινες πιπεριές, κοµµένες σε τέταρτα

150 γρ. αγγούρι, καθαρισµένο και κοµµένο σε µεγάλα κοµµάτια

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

25 γρ. χωριάτικο ψωµί, χωρίς κόρα, φρυγανισµένο

10 ml λευκό ξίδι, µπαλσάµικο

10 γρ. φύλλα βασιλικού

10 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

25 γρ. ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

Για τις µπρουσκέτες

4 φέτες ψωµί, πάχους 1 εκ.

30 ml έ.π. ελαιόλαδο (για το άλειµµα του ψωµιού)

1 σκελίδα σκόρδου

20 ml έ.π. ελαιόλαδο (για το µείγµα του αβοκάντο)

160 γρ. αβοκάντο, κοµµένο σε καρεδάκια

60 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κοµµένες σε καρεδάκια

30 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο

10 ml χυµός λάιµ (µοσχολέµονο)

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκοµµένο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σούπα ντοµάτας

Βάζουµε όλα τα υλικά στο µπλέντερ, τα αλέθουµε καλά και τα περνάµε από σήτα.

Μπρουσκέτες

Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουµε µε ελαιόλαδο τις φέτες του ψωµιού. Τις απλώνουµε σε ταψί και τις ψήνουµε στο γκριλ του φούρνου µέχρι να πάρουν χρώµα. Τις βγάζουµε από τον φούρνο, κόβουµε το σκόρδο στη µέση και τρίβουµε την κοµµένη πλευρά του πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωµά του. Τις αφήνουµε να κρυώσουν. Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουµε και δοκιµάζουµε. Διορθώνουµε αν χρειάζεται και µοιράζουµε το µείγµα σε κάθε φέτα φρυγανισµένου ψωµιού.