ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

2 µεγάλες µελιτζάνες φλάσκες

αλάτι και πιπέρι

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες

κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

2 στήθη κοτόπουλου, σε κύβους των 2 εκ.

100 ml λευκό γλυκό κρασί

2 ώριµες ντοµάτες, σε ακανόνιστα κοµµάτια

3 φούντες φρέσκου δυόσµου, ψιλοκοµµένες

1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες

1 κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες

1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες

Για την µπεσαµέλ

500 ml φρέσκο γάλα

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά, χτυπηµένα

50 γρ. κεφαλοτύρι, τριµµένο

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

2 κ.σ. µέλι

50 ml ξίδι µπαλσάµικο

50 ml σάλτσα σόγιας

150 ml χυµός πορτοκαλιού

50 ml σησαµέλαιο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέµιση

Κόβουµε τις µελιτζάνες στη µέση, βγάζουµε την ψίχα και αλατοπιπερώνουµε. Σε µια κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, σοτάρουµε ελαφρά στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεµµύδι και αλατίζουµε. Προσθέτουµε το κοτόπουλο και το ψήνουµε και από τις δύο πλευρές ώστε να σχηµατιστεί κρούστα. Σβήνουµε µε το κρασί. Μόλις εξατµιστεί το αλκοόλ, ρίχνουµε τις ντοµάτες, τον δυόσµο, το πιπέρι και σκεπάζουµε µε νερό. Δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνουµε τις πιπεριές. Οταν κατεβάσουµε το φαγητό από τη φωτιά πρέπει να µην έχει πολλά υγρά.

Μπεσαµέλ

Σε µια µικρή κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, βράζουµε τη µισή ποσότητα γάλακτος µαζί µε το βούτυρο. Ρίχνουµε το υπόλοιπο γάλα σε ένα µπολ, προσθέτουµε το αλεύρι και χτυπάµε µε το σύρµα. Μόλις βράσει το γάλα, ρίχνουµε στην κατσαρόλα και το κρύο µείγµα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει, αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τα αβγά. Στο τέλος ρίχνουµε και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουµε.

Γλυκόξινη σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε όλα τα υλικά για περίπου 5 λεπτά, µέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Σύνθεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούµε τις µελιτζάνες σε ένα ταψί, τις γεµίζουµε µε το µείγµα του κοτόπουλου και απλώνουµε από πάνω την µπεσαµέλ. Προσθέτουµε τη γλυκόξινη σάλτσα και, αν χρειαστεί, λίγο νερό. Ψήνουµε για 30 λεπτά. Σερβίρουµε µε µία κορυφή δυόσµου.