Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα κεφτεδάκια

750 γρ. κιμάς κοτόπουλου

1 αβγό

1 ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη

1 χούφτα φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλ. φέτα, τριμμένη

Για την σος γιαουρτιού

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

1 αγγουράκι περασμένο από τον τρίφτη

λίγα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά έως ότου ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείου για 30 λεπτά ώστε να ενωθούν τα αρώματα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Σος γιαουρτιού: Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση, προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού ξίδι μπαλσάμικο.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με την σος γιαουρτιού. Με λίγη σάλτσα ντομάτας και ψημένες πιτούλες, μεταμορφώνεται σε ένα ελαφρύ «κεμπάπ».