Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες (500 γρ.)

λίγο έ.π. ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά

10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

λίγες πράσινες και μαύρες ελιές, ολόκληρες ή κομμένες σε φετάκια

Για το πέστο

1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

½ φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας

2 κ.σ. κουκουνάρι ή άσπρο αμύγδαλο (ξεφλυδισμένο)

1 σκελίδα σκόρδου

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

περίπου ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το πέστο στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το πέστο στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Ιδανικά, αφήνουμε για λίγη ώρα να ενωθούν τα αρώματα προτού τη σερβίρουμε. Τρώγεται και κρύα.