από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Κέικ καρότου

Θυµίζει περισσότερο αφράτη πουτίγκα παρά τυπικό «ψιχουλιαστό» κέικ. Για να διατηρήσουµε την υγρασία του, καλό είναι να το συντηρούµε σκεπασµένο στο ψυγείο
Κέικ καρότου
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 µακρόστενη φόρµα)

240 γρ. ανάλατο βούτυρο + 2 κ.σ. επιπλέον (για το άλειµµα της φόρµας)

250 γρ. καστανή ζάχαρη

5 αβγά

ξύσµα και χυµός από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

280 γρ. καρότα, ψιλοτριµµένα

120 γρ. αµύγδαλα ή καρύδια, χονδροσπασµένα

100 γρ. φουντούκια (προαιρετικά)

160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του + 3 κ.σ. επιπλέον (για το πασπάλισµα της φόρµας)

½ κ.γ. σόδα, µαγειρική

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

½ κ.γ. µοσχοκάρυδο

½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουµε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάµε µε το σύρµα µέχρι να µαλακώσει το βούτυρο. Προσθέτουµε ένα ένα τα αβγά, τον χυµό και το ξύσµα του πορτοκαλιού και τα χτυπάµε ξανά. Ρίχνουµε το τριµµένο καρότο, τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι, τη σόδα, τα µπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουµε καλά µε µια κουτάλα.

Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε τη φόρµα. Προσθέτουµε το µείγµα του κέικ και ψήνουµε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζουµε από τον φούρνο και ξεφορµάρουµε το κέικ επάνω σε µια σχάρα για να κρυώσει.

 

 

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέικ Μανταρίνι 
Υγρό κέικ σοκολάτας με ολόκληρα φουντούκια 
Υγρό κέικ σοκολάτας με μέντα 
Κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο 
Κέικ με ελαιόλαδο 
Ζεστό, υγρό κέικ πορτοκαλιού 
Κέικ σοκολάτας µε κολοκύθι και καρύδια 
Κέικ με γαλοπούλα και τυριά 
Κέικ μπανάνα-σοκολάτα  
Κέικ Βικτώρια 
Κέικ με αχλάδι και τζίντζερ  
Σιροπιαστό κέικ  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.