ΥΛΙΚΑ (για 4-6 παιδιά)

1 κιλό µικρές πατάτες, µε τη φλούδα τους

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιηµένες

250 γρ. φασολάκια, καθαρισµένα και κοµµένα στη µέση

4 φέτες ζαµπόν, κοµµένες σε καρέ

1-2 κ.σ. χυµό λεµονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα σε άφθονο αλατισµένο νερό βράζουµε τις πατάτες έως ότου µαλακώσουν. Τις σουρώνουµε και, όσο είναι ακόµη ζεστές, τις ξεφλουδίζουµε. Τις κόβουµε σε ακανόνιστα κοµµάτια και τις αλατοπιπερώνουµε. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουµε τις πατάτες µε το σκόρδο µέχρι να χρυσίσουν στις άκρες. Μεταφέρουµε τις πατάτες σε µια σαλατιέρα και τις διατηρούµε ζεστές.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε ξεχωριστά τα φασολάκια, προσέχοντας να παραµείνουν τραγανά. Τα σουρώνουµε καλά και τα σοτάρουµε στο τηγάνι, µε 1 κ.σ. λάδι, για µερικά λεπτά. Ρίχνουµε το περιεχόµενο του τηγανιού στη σαλατιέρα, προσθέτουµε το ζαµπόν, περιχύνουµε µε τον χυµό λεµονιού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε απαλά.