από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Ρυζοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά και τόνο

Μια ιδέα με πολλούς ρόλους, δροσερή και ελαφριά. Προσφέρεται ως σαλάτα, κύριο αλλά και συνοδευτικό πιάτο
Ρυζοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά και τόνο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 4 άτομα

1 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια

6-7 ντοματίνια, κομμένα στη μέση,

2-3 αγγουράκια, κομμένα σε μισοφέγγαρα

1 φλ. καλαμπόκι, βρασμένο

μερικά φυλλαράκια μαϊντανού, κομμένα με το χέρι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κονσέρβα τόνου σε νερό

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

ξύσμα από ένα λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα λαχανικά, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και τον τόνο. Χτυπάμε σε ένα σέικερ τη μουστάρδα, το λάδι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά ώστε να ενωθούν τα αρώματα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρύζι με αρωματικά χόρτα 
Ρύζι με πεταλίδες, ούζο και μυρωδικά 
Γαρίδες µε αρακά, ρύζι και κάππαρη 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.