από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Τραγανή µηλόπιτα στην κούπα

Φρούτα και μπισκοτένια ζύμη, στην πιο απλή εκδοχή της μηλόπιτας, που θυμίζει κραμπλ. Δοκιμάστε την και με παγωτό βανίλια
Τραγανή µηλόπιτα στην κούπα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

1/4  φλ. νερό

5 µήλα, καθαρισµένα και κοµµένα στα 8

1/4  φλ. ζάχαρη

Για το «µπισκότο»

½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του

1/4  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. µαργαρίνη

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε το νερό, τα µήλα και τη ζάχαρη, σκεπάζουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά. Αποσύρουµε από τη φωτιά, σουρώνουµε τα µήλα και γεµίζουµε µε αυτά 4 πυρίµαχες κούπες του καφέ ως τα 3/4.

Χτυπάµε τα υλικά για το «µπισκότο» στο µίξερ ή τα ανακατεύουµε καλά µε τα χέρια µέσα σε ένα µπολ. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουµε τα µήλα µε το τρίµµα του µπισκότου και ψήνουµε για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουµε να κρυώσουν και σερβίρουµε.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάποδη μηλόπιτα 
Λεπτή μηλόπιτα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.