ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα)

10 γρ. κύµινο, τριµµένο

5 γρ. ξερό κόλιαντρο, τριµµένο

3 γρ. κανέλα, σε σκόνη

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

200 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

60 ml χυµός λεµονιού

5 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος

5 γρ. ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο

60 γρ. σκόρδο, λιωµένο

1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κοµµένο σε µερίδες

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε το κύµινο, το κόλιαντρο και την κανέλα µέχρι να µυρίσουν, για περίπου 1 λεπτό.

Σε ένα µπολ ρίχνουµε το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, τον χυµό λεµονιού, τον µαϊντανό, το ξύσµα και το σκόρδο και προσθέτουµε τα µπαχαρικά. Βυθίζουµε το κοτόπουλο στο µείγµα και το αφήνουµε να µαριναριστεί στο ψυγείο για 8 ώρες.

Ζεσταίνουµε τη σχάρα του γκριλ, ώσπου να κάψει. Βγάζουµε το κοτόπουλο από τη µαρινάδα και το σκουπίζουµε µε απορροφητικό χαρτί. Το αλατίζουµε και το ψήνουµε, γυρνώντας το τακτικά µέχρι να ροδίσει, για περίπου 25 λεπτά.