ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)

100 γρ. κουσκούς

1 ντοµάτα, ψιλοκοµµένη

3 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

10 φύλλα δυόσµου, ψιλοκοµµένα {{{ moto }}}

αλάτι

1/3φλ. έ.π. ελαιόλαδο

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου

200 γρ. γιαούρτι

ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ. µαγιονέζα

6 κυπριακές πίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα βράζουµε όσο νερό χρειάζεται για το κουσκούς, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας του. Βάζουµε το κουσκούς σε ένα µπολ, προσθέτουµε το βραστό νερό και σκεπάζουµε µε διάφανη µεµβράνη, αφήνοντας να απορροφηθεί. Ανακατεύουµε απαλά και προσθέτουµε την ντοµάτα, τον µαϊντανό, τον δυόσµο, αλάτι και 1/4του φλιτζανιού ελαιόλαδο.

Κόβουµε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο. Σε µια κατσαρόλα, σε πολύ δυνατή φωτιά, το σοτάρουµε σε λίγο ελαιόλαδο. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, ρίχνουµε και το κουσκούς και ανακατεύουµε.

Σε ένα µπολ ρίχνουµε το γιαούρτι, το ξύσµα και τον χυµό του λεµονιού, την πάπρικα, τη µαγιονέζα και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουµε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουµε σε κάθε πίτα από µία κουταλιά σος γιαουρτιού, προσθέτουµε το κουσκούς και τυλίγουµε την πίτα µε λαδόκολλα.