ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα)

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

15 ντοµατίνια

1 µελιτζάνα

2 κολοκύθια, σε µπαστουνάκια πάχους 1 εκ.

αλάτι

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

500 γρ. φουσίλι

10 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκοµµένα

100 γρ. αντσούγιες φιλέτο, σε λάδι, συσκευασµένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Σε µια λαµαρίνα απλώνουµε τις πιπεριές, τα ντοµατίνια, τη µελιτζάνα και τα κολοκυθάκια. Αλατίζουµε και ραντίζουµε µε ελαιόλαδο. Ψήνουµε τα λαχανικά για 25-30 λεπτά. Τα βγάζουµε από τον φούρνο και τα αφήνουµε 5 λεπτά, ώστε να κρυώσουν ελαφρώς. Κόβουµε τα ντοµατίνια στη µέση, αφαιρούµε µε ένα κουτάλι τη σάρκα από τις µελιτζάνες και κόβουµε σε λωρίδες τις πιπεριές.

Βράζουµε τα ζυµαρικά σε αλατισµένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σουρώνουµε και ξεπλένουµε µε κρύο νερό.

Ρίχνουµε σε ένα βαθύ τάπερ τα ζυµαρικά, τα λαχανικά, τον βασιλικό, αλάτι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουµε απαλά και βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στραγγίζουµε τις αντσούγιες από το λάδι, τις κρατάµε σε χωριστό σκεύος και τις προσθέτουµε στη σαλάτα την τελευταία στιγµή.