Υλικά για 4 άτομα


250 γρ. κριθαράκι μέτριο

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μεγάλα καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μεγάλα καρέ

1 μελιτζάνα, κομμένη σε μεγάλα καρέ

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

500 ml ζωμός λαχανικών, ψυγείου

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κριθαράκι. Το φέρνουμε δυο βόλτες να καλυφθεί με το λάδι και κατόπιν προσθέτουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε λίγο ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Μόλις πιει το ζωμό ρίχνουμε λίγο ακόμα (ανακατεύοντας πάντα) μέχρι να βράσει το κριθαράκι, όπως κάνουμε στο ριζότο. Μπορεί να μην χρειαστεί όλος ο ζωμός.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί φέτα.Τρώγεται χλιαρό.